LUCRĂRI SPECIALE CIVILE,
INDUSTRIALE ȘI INFRASTRUCTURALE
  • Română
  • EnglishFinalizare contract pentru consolidări structurale cu materiale compozite

DIVIZIA LUCRĂRI INDUSTRIALE

Matei Construct a finalizat cu succes un nou contract de execuție a unor lucrări de consolidare structurală cu materiale compozite. Acestea au prevăzut utilizarea a peste 450m de lamele și 200mp de țesături bidirecționale din fibră de carbon. Materialele compozite din fibră de carbon au fost aplicate în cadrul proiectului de construcție a clădirii de birouri Europa Business Center din Cluj-Napoca, pe tavane și grinzi care, în decursul execuției clădirii, au fost obligate să susțină încărcări suplimentare față de cele estimate în faza de proiect.

Tehnologia consolidării structurale cu materiale compozite (bare de armătură, lamele și țesături din carbon, sticlă, oțel sau kevlar) este relativ nouă în România și prea puțin utilizată în proiectele de reabilitare și consolidare structurală a construcțiilor. Aceste materiale sunt utilizate pe scară largă încă din anii 1950 în domenii de înaltă tehnologie (aeronautică, ingineria mecanică, echipamente militare) datorită performanțelor mecanice deosebite.

Recent, materialele compozite au început să fie utilizate și în alte sectoare, cu precădere în domeniul consolidărilor structurale ale betoanelor, structurilor metalice și zidăriilor, în aplicații diverse precum construcții civile, poduri, tuneluri și monumente istorice. Cele mai importante beneficii ale sistemelor de consolidare cu materiale compozite sunt: rezistență deosebită la tracțiune, foarte bună ductilitate, rezistență la coroziune, flexibilitate mare, grosime și greutate extrem de reduse în comparație cu rezistențele mecanice oferite.

Matei Construct se numără printre puținele societăți din România care au experiență în execuția de lucrări cu materiale compozite și, în particular, cu materiale din fibră de carbon.

Click aici pentru galeria foto

Despre Matei Construct – Divizia Lucrări Industriale
Suntem specialiști în construcții speciale. Avem experiență în proiecte de reabilitare a turnurilor de răcire în combinate chimice și rafinării, de execuție și reparație cu beton refractar a cuptoarelor industriale, de curățare la înaltă presiune a schimbătoarelor de căldură, cămășuire a conductelor, lucrări cu betoane compozite, reabilitări ale canalelor și conductelor de irigații.
Pentru informații suplimentare referitoare la acest proiect, va rugăm contactați-ne la adresa de e-mail adriana.ortan@indexgrup.ro sau la telefon +40 264 460 960. Pentru mai multe informații despre produsele si serviciile oferite de Matei Construct, vă rugăm vizitați www.mateiconstruct.ro sau contactați-ne la adresa de e-mail comercial@indexgrup.ro sau la telefon +40 264 460 960.

 

Calendar
decembrie 2015
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Oct   Ian »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Newsletter
Newsletterul Matei Construct iti va prezenta lunar cele mai importante noutati: